Okulumuz öğretmenlerinden Funda YILMAZ 'ın yer aldığı Fransa, Arnavutluk, Romanya, Makedonya, Yunanistan, Ürdün, Tunus, Bulgaristan, Gürcistan, Hırvatistan ülkeleri ortaklığı ile yürütülecek olan "Mirror Mirror Tell Me, Which Artificial Intelligence?/Ayna Ayna Söyle Bana Hangi Yapay Zeka?" adlı e-Twinning projesi Ekim ayında başlamıştır. Proje çeşitli etkinliklerle Mayıs ayına kadar devam edecektir. Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize çalışmalarından dolayı teşekkür ediyor, projede başarılar diliyoruz.
PROJE HAKKINDA:
Yapay zeka okuryazarlığı, bireylerin yapay zeka konusunda temel bir anlayışa sahip olmasını ve bu teknolojinin etkilerini anlamasını sağlayan bir kavramdır. Yapay zeka okuryazarlığı, bireylerin hızla gelişen bu teknolojiyi anlamalarını ve etkili bir şekilde kullanmalarını sağlayarak toplumun bu değişime uyum sağlamasına yardımcı olmaktadır. Yapay Zeka eğitimde önemli bir dönüşümü temsil ediyor. Eğitim sektöründeki yeniliklere ayak uydurabilmek için eğitimcilerin bu teknolojiyi etkin bir şekilde kullanabilmeleri kritik bir gerekliliktir. Projemizde yapay zekayı eğitime entegre ederek hazırladığımız öğretim materyallerini kullanarak öğrencilerimizin yapay zeka okuryazarlığını arttırmayı hedefliyoruz.
PROJE HEDEFLERİ :
1-Katılımcıların, yapay zekanın eğitimde nasıl kullanılabileceğini anlayıp bu araçları etkili bir şekilde kullanarak öğrenme materyalleri oluşturmak için gerekli becerileri kazanabilmelerine yardımcı olmak, 2-Öğrencilerin ileri teknoloji becerilerini geliştirerek günümüzün hızla değişen teknolojik ortamında rekabet avantajı kazanmalarını sağlamak, 3-Öğrencilerin etkileşimli öğretim materyalleri oluşturarak öğrenme deneyimlerini geliştirmek, 4-Öğrencilerin yapay zeka araçlarını kullanarak öğrenme deneyimlerini kişiselleştirme, ihtiyaçlarına uygun materyaller oluşturma ve etkileşimi artırma potansiyellerini en üst düzeye çıkarabilmek. Geliştirilen öğreme materyalleri ile; -Yapay zeka araçlarıyla videolar, dersler, grafikler, metinler ve simülasyonlar gibi farklı içerik türlerini otomatik olarak oluşturabilmek, -Yapay zeka sayesinde materyalleri daha hızlı ve verimli oluşturarak zamandan ve kaynaklardan tasarruf etmek, -Her öğrencinin anlama düzeyine, öğrenme hızına ve tercihlerine uygun materyaller oluşturarak ögrenme deneyimini kişiselleştirmek, -Yapay zeka algoritmaları ile metin tabanlı içerikleri anlama, özetleme ve öğrencilerin seviyesine göre daha anlaşılır hale getirebilmek nihai hedeflerimizdir.